Projelendirme çalışmaları son bulan ve yatırımcı onayı alan projelerimizin kurulum ve devreye alma süreci imalat tasarımı ile başlar. Robotik çalışma hücresi içerisinde bulunan tüm mekanik ekipmanların (robot tutucusu, konveyör hatları, referanslama fikstürleri vb.) imalat tasarımları yapılır. Bu süreç içerisinde; mekanik ekipmanların üç boyutlu detay tasarımları, iki boyutlu imalat resimleri ve yedek parça listeleri hazırlanır. Tüm robotik çalışma hücresinde bulunan mekanik ekipmanların detay tasarımlarının tamamlanması ile birlikte sistemin son hali yatırımcının imalat onayına sunulur.
Yatırımcı tarafından imalat onayı verilmesi ile birlikte imalat tasarımı yapılan mekanik ekipmanlar üretilmeye başlanır. Sistem içerisinde bulunan standart ekipmanların (robot, sensörler ve diğer algılayıcı ekipmanlar, pnömatik ekipmanlar, güvenlik ekipmanları, elektrik şalt malzemeleri vb.) satın alma süreçleri başlatılır. Dem Robotik Otomasyon; her zaman kaliteyi ön planda tutan bir tutum ile projelerini yürütür. Standart ekipmanların satın alımlarını dünyaca ünlü ve kalitesini kanıtlamş, Türkiye’de satış ve teknik destek ekibi bulunan kurumsal firmalardan yapar. Aynı zamanda; konusunda uzman imalat partnerleri ile çalışarak yatırımcısına sorun yaşatmadan sistemlerin kurulum faaliyetlerini hassasiyetle yönetir.
İmalat ve satın alma faaliyetlerinin tamamlanması ile birlikte sistem ekipmanlarının demo kurulum faaliyeti başlatılır. Dem Robotik Otomasyon; devreye alacağı tüm robotik çalışma hücrelerini önce kendi tesisinde uzman personelleri ile birlikte kurarak test eder. Oluşabilecek tüm sorunları kendi tesisinde yaptığı demo çalışması sırasında çözer ve saha kurulumda meydana gelebilecek vakit kayıplarının önüne geçer. Demonte olarak imal edilen ekipmanlar; Dem Robotik Otomasyon’un tesislerinde montaj edilir. Montaj işlemleri ile birlikte robotik çalışma hücresinin otomasyon yazılımları hazırlanır ve test edilir. Sorun görülen kısımlar revize edilerek düzeltilir. Demo kurulumu tamamlandığında yatırımcı Dem Robotik Otomasyon tesisine davet edilir ve sistem sunumu yapılır. Sistem ile ilgili yatırımcı tarafından revizyon istenirse gerekli revizyonlar yapılır ve nakliye onayı istenir.
Nakliye onayı ile birlikte sistem ekipmanları robot yatırımcısı firmanın tesislerine nakliye edilir. Nakliyenin ardından, Dem Robotik Otomasyon teknik personeli yatırımcı sahasında çalışmalarına başlar. Onaylanmış projeye göre sistem ekipmanlarının mekanik yerleşimi yapılır. Mekanik yerleşimin tamamlanmasının ardından sistemin elektrik alt yapısı hazırlanarak otomasyona hazır hale getirilir. Elektrik tesisatının tamamlanması ile birlikte daha önceden hazırlanmış olan hat otomasyon yazılımları ve robot yazılımları sisteme yüklenir. Gerekli düzeltmeler yapılarak yazılım faaliyetleri sonlandırılır ve sistemin test aşamasına geçilir. Sistemin test aşamasında görülen aksaklıklar yazılımsal olarak düzeltilir ve sistemin maksimum verimde çalışması sağlanır.
Sistemin kurulması ile birlikte operatör eğitimleri aşamasına geçilir. Operatörlere, temel seviye robot kullanım, programlama, bakım ve arıza giderme konularında bir haftalık eğitim verilir. Bu eğitim süresi boyunca sistem çalışır ve üretim yapılmaya devam edilir. Dem Robotik Otomasyon, genel robot eğitiminin dışında ilgili proje özelinde eğitim vermeye yoğunlaşır. Bu sayede, operatör hatası kaynaklı üretim duruşlarının önüne geçmeyi hedefler. Sistem ile ilgili hata oluşabilecek noktaları belirler ve bu kısımlar ile ilgili operatörleri özel olarak uyarır. Dem Robotik Otomasyon tarafından verilen eğitim sonunda operatörler birer robot programcısı haline gelir ve sistem ile ilgili tüm arızaları düzeltebilecek seviyeye ulaşır. Eğitim programı sonunda operatörlere sertifika verilir.
Sistem devreye alındıktan sonra robotik çalışma hücresi ile ilgili dokümantasyon çalışmaları robot yatırımcısı firmaya teslim edilir. Robot ile ilgili dokümanlar, yedek parça listeleri, elektrik projesi, eğitim notları ve videoları gibi dokümanlar proje özelinde hazırlanır. Hazırlanan dokümanlar sistem ömrünü uzatmayı, üretim duruşlarını engellemeyi hedeflemektedir. Fabrikaların bakım ekiplerinin anlayacağı dilde hazırlanır.