+90 (212) 855 82 82
info@demrobotikotomasyon.com
English (İngilizce)
Türkçe
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Dem Robotik Otomasyon MühendislikDem Robotik Otomasyon Mühendislik
  • Anasayfa
  • Uygulamalar
    • Robotik Makine Besleme Otomasyonu
    • Robotik Cnc Besleme Otomasyonu
    • Robotik Pres Besleme Otomasyonu
    • Robotik Transfer Tezgah Besleme Otomasyonu
    • Kameralı Robotik Otomasyon Sistemleri
    • Robotik Standart Paletleme Hücreleri
    • Robotik Paletleme Otomasyonu
    • Robotik Torba ve Çuval Paletleme Otomasyonu
    • Robotik Kutu ve Koli Paletleme Otomasyonu
    • Robotik Damacana Paletleme Otomasyonu
    • Robotik Taşıma Otomasyonu
    • Robotik Paketleme Otomasyonu
  • Videolar
  • Hizmetler
    • Projelendirme
    • Kurulum ve Devreye Alma
    • Satış Sonrası
  • Kurumsal
  • Şirket Politikası
  • İletişim

Robotik Cnc Besleme Otomasyonu

Endüstriyel tip makine besleme robotlarının entegre edilebildiği makinelerden olan CNC takım tezgâhları; ham madde halindeki bir malzemeyi işleyerek şekil vermek için kullanılan, birden fazla eksene sahip programlanabilen makinelerdir. Günümüz teknolojileri ile CNC takım tezgahlarına parça besleme ve boşaltma operasyonu makine besleme robotları kullanılarak tam otomatik ve güvenli bir şekilde gerçekleştirilmektedir. Dem Robotik Otomasyon olarak; CNC tezgahlara entegre ettiğimiz 6 eksen endüstriyel CNC besleme robotlarımız ile CNC tezgahlara parça yükleme ve boşaltma operasyonlarında robot yatırımcılarına özel çözümler sunuyoruz.

“CNC TEZGAH BESLEME ROBOT HÜCRESİNİN İÇERİĞİ NEDİR?”

CNC tezgâh besleme robot hücresi; ham haldeki ürünlerin CNC tezgâha beslenmesi ve işlem görmüş ürünlerin ise CNC tezgahtan alınması operasyonunu, endüstriyel tip 6 eksen yüksek hız ve hassasiyete sahip CNC besleme robotu ile tam otomatik bir şekilde gerçekleştirilmesini sağlayan sistemlerdir.

En standart CNC tezgâh besleme robot hücresi içerisinde mekanik olarak aşağıdaki ekipmanlar bulunmaktadır.

  • 6 Eksen Endüstriyel CNC Besleme Robotu
  • Robot Ataşmanı (Gripper)
  • Ham Ürün Besleme Ünitesi
  • Güvenlik Kabini
  • Elektrik Panosu

Bu ekipmanların adedi ihtiyaca göre değişebildiği gibi, yine ihtiyaç dahilinde başka ekipmanlar da sistemlerimize eklenebilmektedir.

“CNC TEZGAH BESLEME ROBOTU NASIL SEÇİLİR?”

CNC tezgâh besleme robot hücrelerimizde kullandığımız 6 eksen endüstriyel CNC besleme robotları; ihtiyaç olan erişim mesafesi, taşınacak olan parça ağırlığı, robot ataşmanı ağırlığı, çevrim süresi, ortam koşulları vb. faktörlere göre robot simülasyon programları kullanılarak belirlenir.

6 Eksen Makine Besleme Kolaboratif Robotu
“CNC TEZGAH BESLEME UYGULAMALARINDA ROBOT ATAŞMANININ ÖNEMİ NEDİR?”

CNC tezgahlar işlenecek olan ürüne göre tekrar tekrar programlanabildiği için bu tezgahlarda işlenen ürün çeşitliliği de oldukça fazladır. Bu sebeple; robot ataşmanının farklı ürünleri tutabilecek yapıda tasarlanması gerekmektedir. Robot ataşmanı tasarımı ne kadar esnek olursa, o hücrede herhangi bir mekanik değişikliğe gerek kalmadan CNC tezgâha beslenebilecek ürün sayısı o kadar fazla olur. Bazı durumlarda, CNC tezgâha beslenmesi gereken ürünler geometrik olarak birbirinden çok farklı yapıda olabilir. Bu gibi durumlarda, robot ataşmanı küçük mekanik değişiklikler ile yeni ürüne uyarlanabilir yapıda olmalıdır. Ürün değişimlerinde ataşman üzerindeki mekanik değişikliklerin hedeflenenden uzun bir devreye alma süresi gerektirdiği durumlarda ise, başka bir robot ataşmanı tasarlanır ve ürün geçişlerinde robot ataşmanı değiştirilir. Bu işlemin kısa sürmesi için ise kolay mekanik değiştirme aparatları kullanılır ve sistem yeni ürüne hızlı bir şekilde uyarlanır. Eğer; bir robot birden fazla CNC tezgâha bağlanmış ve işlenen ürünlerin geometrik yapıları birbirinden çok farklı ise bu durumda hücreye otomatik ataşman değiştirme (Tool Changer) istasyonu eklenir. Tool Changer istasyonu; üzerinde birden fazla robot ataşmanı bulunduran bir fikstürdür. Robot; hangi ürünü CNC tezgâha bağlayacaksa, önce o ürünün ataşmanını Tool Changer istasyonundan alır ve görevini tamamlar. Bunun yanında; genel olarak robot ataşmanı üzerinde hem ham ürünü tutmaya hem de işlenmiş ürünü tutmaya yarayan iki adet tutucu bulunur. Tutucu sayıları uygulamaya göre artırılabilir. Bunun amacı ise; CNC tezgâha ham ürün besleme işlemi sırasında, önce işlenmiş ürünü aynadan sökmek ve daha sonra ham ürünü aynaya bağlayarak vakit kayıplarının önüne geçmektir. Robot ataşmanına; CNC tezgâh aynası üzerinde kalan çapakları ve bor yağını dağıtmak için hava üfleme entegre edilebilmektedir. CNC tezgâh besleme uygulamalarında, robot ataşmanının ağırlık ve ağırlık merkezinin robot flanşı üzerinde oluşturduğu atalet momentlerine dikkat etmek gerekmektedir. Robot ataşmanının olabildiğince kompakt, hafif ve sağlam yapıda olması, robotun sağlıklı ve daha yüksek hızlarda çalıştırılmasına yardımcı olacaktır.

“CNC TEZGAH BESLEME ROBOT HÜCRESİNE HAM ÜRÜN BESLEME YÖNTEMLERİ NELERDİR?”

CNC tezgâh besleme robot hücrelerinde; vibrasyonlu, kameralı ve fikstürlü ürün besleme üniteleri kullanılmaktadır. CNC tezgahlar yeni ürünler için programlanabildiği için bu tezgahlarda ürün çeşitliliği oldukça fazladır. Dolayısıyla bu tezgahlara entegre edilecek olan robot sisteminin de aynı oranda esnek olması gerekmektedir. Kameralı ürün besleme sistemlerinde; yeni ürün tanıtmak oldukça kolaydır ve bu teknoloji üreticilere esneklik sağlamaktadır. Kameralı ürün besleme sistemlerinde; ürünler bir konveyöre ya da vibrasyonlu bir tablanın üzerine yönlendirilir. Ürünlere yukarıdan bakan bir kamera sistemi, ürünlerin pozisyonunu otomatik olarak robota aktarır. Robot bu sayede ürünleri istenen oryantasyonda tutarak CNC tezgâha besleme işlemini gerçekleştirir. Vibrasyonlu ürün besleme sistemlerinde; CNC tezgâha beslenecek olan ürünler belirli bir alana doğru vibrasyon ile yönlendirilir ve hat sonunda robotun alabileceği bir şekilde sabitlenir. Robot, ürünleri hep aynı noktadan referanslı bir şekilde alarak CNC tezgâha besler. Fikstürlü ürün besleme sisteminde ise; ürünlerin referanslı bir şekilde yerleştirilebileceği bir tabla tasarlanır ve çalışma öncesi ham ürünler bu tablaya dizilir. Robot; ham ürünleri tek tek CNC tezgâha beslerken, açılan alanlara da işlenmiş ürünleri bırakır. Fikstürlü ürün besleme sistemleri; işlem süresinin uzun olduğu ve ürün çeşitliliğinin az olduğu durumlarda tercih edilir.

“CNC TEZGAH BESLEME ROBOTU BİRDEN FAZLA TEZGAHA ENTEGRE EDİLEBİLİR Mİ?”

CNC tezgâh besleme robotları genellikle iki CNC tezgah arasına konumlandırılır. Tezgâh sayısı yapılacak olan çevrim süresi analizlerine ve tezgahlardaki operasyon sürelerine göre belirlenir. Üç adet CNC tezgâha bir adet endüstriyel CNC tezgah besleme robotunun entegre edildiği uygulamalar da vardır. Burada dikkat edilmesi gereken, tezgâh operasyon süreleridir. Tezgahların aynı anda işlemini bitirdiği durumda robot bir tezgâha yönelecek ve diğer tezgahlar kısa bir süre beklemek durumunda kalacaktır. Çevrim analizleri robot simülasyon programları üzerinde yapılır ve yatırımcıya net veriler sunulur.

“CNC TEZGAH BESLEME ROBOTU TAMAMLAYICI OPERASYONLARIMIZI GERÇEKLEŞTİREBİLİR Mİ?”

CNC tezgâh besleme robotları; farklı görevler için programlanabilir. CNC tezgâhtan alınan işlenmiş ürün başka bir işlem için farklı bir istasyona yüklenebilir. CNC tezgahtan alınan işlenmiş ürün başka bir CNC tezgaha diğer operasyonlar için bağlanabilir ya da CNC tezgahtan alınan işlenmiş ürünler bir kasa ya da palet üzerine robot tarafından dizilebilir.

“CNC TEZGAH BESLEME ROBOT HÜCRESİNDE BİRDEN FAZLA ÜRÜN İLE ÇALIŞILABİLİR Mİ?”

CNC tezgâh besleme robotları birden fazla ürün için programlanabilir. Endüstriyel robotlara yeni ürün öğretmek oldukça kolaydır. Sistem kurulumundan sonra proje özelinde kullanım, programlama ve bakım eğitimleri verilir. Eğitim programlarımızı tamamlayan personeller robota yeni ürün öğretme işlemini rahatlıkla gerçekleştirirler.

“CNC TEZGAH BESLEME ROBOT HÜCRESİNİN KULLANIMI KOLAY MIDIR?”

CNC tezgâh besleme robot hücrelerimizin kullanımı oldukça kolaydır ve verilen bir eğitim sonrasında operatörleriniz tarafından rahatlıkla kullanılabilir. Hücrenin kullanımı için kalifiye bir personel ihtiyacınız doğmayacaktır. Hücre çalıştırma talimatları, üretim takibi, arıza takibi, bakım ve kullanım kılavuzları, yedek parça listesi, elektrik devre şeması vb. bilgilere operatör panel üzerinden ulaşılır.

“NEDEN CNC TEZGAH BESLEME ROBOTU YATIRIMI YAPMALIYIM?”
  • CNC tezgâh besleme robotları ile birden fazla tezgahınıza ürün besleme ve boşaltma operasyonunu gerçekleştirerek verimliliğinizi artırabilirsiniz.
  • CNC tezgâh besleme robotları ile bir vardiyada üretebileceğiniz ürün adetlerini rahatlıkla hesaplayarak üretim planınızı hatasız bir şekilde yapabilirsiniz.
  • CNC tezgâh besleme robotları ile tezgâha parça bağlama sırasındaki vakit kayıplarını minimize etmiş olursunuz.
  • CNC tezgâh besleme robotları ile üretiminizi her zaman takip edebilir ve üretimi aksatan durumların analizini rahatlıkla yapabilirsiniz.
  • CNC tezgâh besleme robotları ile hatasız ve kaliteli bir üretim sistemine sahip olursunuz.
  • CNC tezgâh besleme robotları ile şirket imajını üst seviyelere taşıyarak rakiplerinize karşı avantaj elde edersiniz.

Hayalinizdeki Projeleri Gerçekleştirmek İçin Bizimle İletişime Geçin

İletişim
Şirket Merkezi / Company Center
Adnan Kahveci Mah. Çankaya Cad. Simay Çarşı No:3D1 D:21
Beylikdüzü / İSTANBUL
Tel: +90 (212) 855 82 82

Ar-Ge & Lojistik Merkezi / R-D & Logistics Center
BeylikdüzüOSB Mah. Birlik San. Sit. 2.Cadde No:1/1 D:01-02
Beylikdüzü / İSTANBUL
Tel: +90 (212) 879 23 66
Fax:+90 (212) 879 23 67
Facebook
Twitter
LinkedIn
YouTube
Instagram
Banka Hesap Bilgilerimiz

Banka Adı : Denizbank
Hesap Adı : Dem Robotik Otomasyon Makina İmalat San. Tic. Ltd. Şti.
Şube : Beykent/İstanbul
TRY IBAN : TR47 0013 4000 0140 4124 2000 01
EUR IBAN : TR52 0013 4000 0140 4124 2000 08
USD IBAN : TR25 0013 4000 0140 4124 2000 09

Banka Adı : Türkiye İş Bankası
Hesap Adı : Dem Robotik Otomasyon Makina İmalat San. Tic. Ltd. Şti.
Şube : Beylikdüzü/İstanbul
TRY IBAN : TR89 0006 4000 0011 2840 5135 24
EUR IBAN : TR48 0006 4000 0021 2840 2073 49
USD IBAN : TR52 0006 4000 0021 2840 2071 80

Banka Adı : Yapı ve Kredi Bankası
Hesap Adı : Dem Robotik Otomasyon Makina İmalat San. Tic. Ltd. Şti.
Şube : Beylikdüzü Beykent/İstanbul
TRY IBAN : TR92 0006 7010 0000 0060 8232 62
EUR IBAN : TR55 0006 7010 0000 0064 1471 48
USD IBAN : TR26 0006 7010 0000 0060 5607 07

Banka Adı : Türkiye Halk Bankası
Hesap Adı : Dem Robotik Otomasyon Makina İmalat San. Tic. Ltd. Şti.
Şube : Beylikdüzü/İstanbul
TRY IBAN : TR70 0001 2009 8170 0010 2615 33
  • Anasayfa
  • Uygulamalar
  • Videolar
  • Hizmetler
  • İletişim
Tüm Hakları Saklıdır. © 2017 Dem Robotik Otomasyon