Günümüzün rekabet koşulları, tüm işletmeleri verimli, sürdürülebilir ve düşük maliyetli üretim yöntemleri bulmaya zorlamaktadır. Bu sebeple, robotik otomasyon sistemleri yatırımcısına sağladığı avantajlar ile giderek yaygınlaşmaya başlamıştır. Biz, bu çözümleri en iyi şekilde sunabilmek için öncelikle robot yatırımcısı üreticilerin tesislerinde ücretsiz keşif çalışmaları yapıyoruz. Üretim hatlarının ihtiyaçlarını net olarak belirliyor ve bu bilgiler ışığında robotik çözümler üretiyoruz. Karşılıklı fikir alışverişinde bulunarak en verimli ve en uygun maliyetli çözümü ortaya çıkaracak verileri topluyoruz. Keşif faaliyetleri bizim için bir projenin temel taşıdır. İyi bir sonuç almak için iyi bir başlangıç yapmak şarttır. Bu sebeple keşif çalışmalarına büyük önem gösteriyoruz. Her ihtiyacı proje başında belirlemenin, proje sürecinde yaşanabilecek aksamaların önüne geçmekte büyük katkısı olduğunu düşünüyoruz.
Ücretsiz keşif faaliyetleri sonucunda elde ettiğimiz veriler ile net olarak belirlediğimiz ihtiyaçları çözüme kavuşturacak sistemi oluşturmak için ön tasarım faaliyetlerine başlıyoruz. Belirlenen ihtiyaçların çözüme kavuşması için sistemde bulunması gereken mekanik ekipmanları (robot tutucusu (gripper), ürün referanslama fikstürleri, konveyör sistemleri vb.) tasarlıyoruz. Sistemde kullanılması gereken robotu doğru olarak belirlememizde önemli bir faktör olan gripper’a ait ağırlık, ağırlık merkezi ve eylemsizlik momenti gibi verileri çıkararak robot simülasyon ekibimize aktarılmak üzere hazır hale getiriyoruz.
Ön tasarım faaliyetleri ile birlikte eş zamanlı olarak ekipman tespit çalışmaları yapıyoruz. Sistemde kullanılması gereken sensör ve algılayıcı diğer ekipmanlar, pnömatik ekipmanlar, güvenlik ekipmanları, elektrik şalt malzemeleri vb. standart ekipmanları belirliyoruz.
Bu aşamaya kadar gelen tüm faaliyetlerde belirlenen ve tasarlanan ekipmanlar bir hücre içerisine alınarak sistem yerleşimi belirlenir. Sistem yerleşimi; konusunda uzman robot simülasyon ekibine aktarılır. Robot simülasyon ekibi sistemde kullanılması gereken robotu belirler. Ayrıca, gerekli gördüğü durumda sistem yerleşiminin değiştirilmesini talep edebildiği gibi sistemde bulunan mekanik ekipmanlar ile ilgili revizyon da isteyebilir. Bu faaliyetler sonucunda, robot simülasyon ve tasarım ekiplerimizin mutabık kaldığı bir proje planı oluşturulur.
Oluşturulan proje planları, robot simülasyon ekibimiz tarafından robot simülasyon yazılımları kullanılarak test edilir. Sistemler simüle edilirken gerçek robot yazılımları kullanılır. Dolayısıyla; simülasyon programlarımız üzerinde sistemin çalışma performansı ölçer ve ihtiyaçlarınıza cevap verebileceğinden emin oluruz. Simülasyon çalışmaları neticesinde istenilen üretim adetlerine ulaşılamadığında sistem revize edilir. Simülasyon çalışmaları, bir sistemin hedefleri sağlayarak başarı ile devreye alınması için ön koşuldur. Kağıt üzeride verilen tekliflere itibar etmeden sistem sağlayıcınızdan simülasyon çalışması istemelisiniz.
İhtiyaçları tamamen karşılayacak olan robotik çalışma hücresi, bütçelendirme aşamasına kadar olan süreçlerde belirlenir. Bu aşamada ise, robotik çalışma hücresinin anahtar teslim proje bütçesi oluşturularak robot yatırımcısı firmanın değerlendirmesine sunulur.